Damesfietsen

Het vinden van de juiste fiets kan een hele zoektocht zijn. Daarbij weten veel mensen ook niet waar ze op moeten letten bij aankoop van een nieuwe fiets. Wat is nou echt belangrijk, afgezien van natuurlijk de prijs? In dit artikel lees je enkele tips en meer over ons assortiment, zodat je weet welk model straks bij jou past en wat de mogelijkheden hierin zijn in onze webshop. Lees dus zeker verder!

Allereerst is het van belang om te weten hoe groot jouw fiets moet zijn. De framematen worden meestal aangegeven met S, M, L of XL, maar ook XS is mogelijk. De framemaat is afhankelijk van jouw eigen lengte. Hoe groter je bent, hoe hoger de framemaat dus wordt. De reden dat het vinden van de juiste maat zo belangrijk is, is omdat je houding op de fiets dan goed zal zijn. Als je een te kleine of te grote fiets hebt, ga je automatisch anders zitten en dat kan weer zorgen voor een slechte houding. Resultaten daarvan kunnen zijn dat men last krijgt van de rug of andere blessures krijgt.

Ten tweede is er natuurlijk heel wat keus in het soort fiets. Ga je heel wat kilometers maken, dan kun je het beste kiezen voor een beetje een sportief model. Mocht het alleen gaan om afstanden in de stad, dan voldoet de ouderwetse stadsfiets ook gewoon. Het is daarbij ook een kwestie van smaak, want het sportieve model ziet er natuurlijk heel anders uit dan de stadsfiets en dat merk je ook terug in de prijs.

Qua budget is er voor ieder wel wat. Het goedkoopste model is er vanaf € 239,00 wat een hele goede prijs is voor een volledig nieuwe fiets. Mocht je iets willen dat wat meer kost en wat meer mogelijkheden heeft, dan is er ook zeker iets voor jou bij. Op die manier zorgen wij ervoor dat er voor ieder iets is in ons assortiment en je straks een fiets koopt die in alle opzichten bij je past.

Verder is er nog een redelijk nieuw concept wat door velen goed ontvangen wordt, namelijk de fiets met de lage instap. Ideaal voor mensen die moeite hebben met het been wat hoger optillen en zo amper op de fiets kunnen komen. Mannenfietsen met een stang die heel hoog zit, zijn intussen allang verleden tijd. Tegenwoordig zijn het vooral de damesfietsen die helemaal in zijn. De lage instap is ideaal, voor iedere leeftijd. Je ziet het steeds meer terug omdat het simpelweg minder moeite kost om op te stappen terwijl het fietsen zelf gewoon hetzelfde is, dus dat is ideaal!

Al met al is er dus genoeg keuze in ons assortiment en zul je hier hoe dan ook slagen. Daarbij wordt rekening gehouden met ieders budget, ook als je geen hoge bedragen wilt uitgeven aan een nieuwe fiets. Twijfel je ergens over? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor advies. Wij helpen je graag verder met het vinden van de perfecte fiets die bij jou past.