Vouwfietsen

De vouwfiets: de ideale fiets voor onderweg!
Dagelijks reis je van A naar B, van huis naar je werk. Dat laatste stukje, bijvoorbeeld van het treinstation naar je werkplek, is net te lang om te lopen. Noodgedwongen pak je de muffe bus, metro of tram. Wat zou het eigenlijk fijn zijn als je dat laatste stukje zou kunnen fietsen. Maar nee, je ziet jezelf niet elke ochtend een zware fiets te trein in tillen.

Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet, want speciaal voor dit soort gevallen is de vouwfiets uitgevonden! Een vouwfiets is licht, compact en makkelijk te vervoeren. Zonder moeite neem je een vouwfiets overal mee naar toe. Heb je al eens overwogen om een vouwfiets te kopen? Zo niet, dan is het nu de tijd om eens over deze nuttige investering na te denken.

Vouwfiets: meer dan een kleine fiets
Het grootste voordeel van vouwfietsen, ten opzichte van gewone fietsen, is natuurlijk dat je ze overal mee naartoe kan nemen. Een vouwfiets klap je binnen enkele seconden in en uit, waardoor je ook niet veel tijd kwijt bent aan het stuntelen in een drukke stationshal. Een vouwfiets maakt het ook mogelijk om dagelijks meer te bewegen, heerlijk in de buitenlucht. Dat houdt je niet alleen fit, maar ook fris!

Net als bij de meeste gewone fietsen, hebben ook vouwfietsen een aantal versnellingen. Die brug die jij over moet om bij je kantoor te komen vormt voor jou geen enkel obstakel. Bovendien zijn de meeste vouwfietsen van aluminium gemaakt. Dit materiaal is heel licht, waardoor je de fiets makkelijk met je mee kunt dragen. Je hoeft je geen breuk te sjouwen. En heb je geen garage of kelder? Dankzij het compacte formaat berg je een vouwfiets op in de hoek van de gang bijvoorbeeld.

Met een vouwfiets in je hand ben je overigens ook minder afhankelijk van het openbaar vervoer. Je hoeft nooit meer te wachten op een bus of tram, die altijd te laat is, waardoor je je overstap misschien gaat missen. En regent of sneeuwt het een keer? Geen probleem. Je vouwt je fiets op en pakt alsnog de bus.

Actieve vakantie? Neem de vouwfiets mee
Ga jij binnenkort een stedentrip maken in Berlijn? Of ga jij de natuur verkennen in Italië? Je kunt ter plaatse vast wel een fiets huren, maar dat brengt weer extra kosten met zich mee. Bovendien mankeren huurfietsen vaak iets en rijden ze niet zo fijn als je eigen fiets. Hoe fijn zou het zijn als je je eigen fiets gewoon mee op reis zou kunnen nemen?

Een vouwfiets maakt het mogelijk. Je klapt de fiets in en zet hem zo in de kofferbak.
Eenmaal aangekomen op je bestemming klap je de fiets weer uit en ga je de omgeving verkennen. Ga je een tripje buiten de stad maken? Dan neem je de fiets gewoon mee de trein of de bus in. Niemand die daar last van heeft en jij kan op een comfortabele fiets fietsen.

Vouwfiets kopen kan online
Voor het kopen van een vouwfiets hoef je niet per se naar een fietsenwinkel. Je kunt deze tegenwoordig gewoon online bestellen, bijvoorbeeld via fietsen.nl. Je hebt dan de keuze uit een groot assortiment aan vouwfietsen, veel groter dan bij een doorsnee fietsenverkoper. Bij fietsen.nl kan je een vouwfietsen kopen van merken als Bizobike, Dahon en Popal.

Kijk gerust eens rond in onze webshop. Heb je vragen over een bepaald model? Neem dan contact op met de klantenservice, via het contactformulier.